Hvor anvender vi IR teknologi?

30 november 2019 admin

Hvad er IR Teknologi? 

Det er ikke til at undgå at høre mange forskellige forkortelser og udtryk for de nyeste teknologiformer. Det kan være svært at overskue og følge med i, hvorfor det kun er nogle af de mest typiske vi kender til. Der er gennem de sidste mange år sket et rivende udvikling indenfor teknologien generelt. Det har oftest udviklet sig til nye smarte og interessante produkter og løsninger, der hjælper med at løse mange af de udfordringer vi møder i vores dagligdag. Typisk ser vi gerne at teknologien hjælper os igennem dagen eller kan håndtere mange af de ting vi helst ønsker skal være nemt og enkelt. IR Teknologi er blandt andet en teknologi, som vi anvender i mange løsninger i dag.

Du sidder sikkert og undrer dig  over, hvor vi mon benytter IR teknologi i dag samt hvad det egentlig er. IR teknologi står for infrarød. Det er måske noget du er stødt på i forbindelse med din mobiltelefon. Infrarød var særlig populært tilbage i 90’erne, hvor Nokia var det helt store. Datahåndtering og dataoverførsel var en den dyre end det er i dag. Derfor gjorde vi det at vi koblede vores telefoner sammen over infrarød og på den måde kunne overføre billeder og lydfiler til hinanden helt gratis. Vi bruger nok mere bluetooth i dag samtidig med at vi har bedre muligheder for at sende billeder og filer, da dataoverførsel er blevet billigere og smartere. 

Hvem kan hjælpe med IR Teknologi?

Der er ikke mange danske virksomheder, som specialiserer sig inden for IR teknologi, selv om det er en teknologi vi bygger ind i mange af de produkter vi anvender i vores dagligdag. En af de virksomheder, som har hjulpet mange kunder og virksomheder gennem tiden er blandt andet Netek. De har siden 1988 arbejdede med IR teknologi.