Hvordan anvendes IR teknologi?

04 februar 2020 astrid_pedersen

IR teknologi er bredt anvendt inden for de brancher, som beskæftiger sig med overflade behandling af eksempelvis biler eller andre emner. I denne forbindelse anvendes IR teknologi primært som tørrings teknologi, idet infrarødt lys langt nemmere kan styres end stråle varme eller varm luft.

Med IR teknologi kan du således give dine overflade behandlede emner en langt mere skånsom tørring. Mange autolakerer benytter sig af IR teknologi i relation til de såkaldte tørrebokse, hvor biler eller både kan få lov at tørre med hjælp fra IR teknologi. På den måde undgår man at lakken beskadiges under tørringen, hvilket man kan risikere ved de konventionelle tørrings metoder.

Det mest alment kendte eksempel på anvendt IR teknologi er de infrarøde varmelamper, som af og til benyttes som alternativ til terrasse varmere med gas eller glødetråde. I modsætning til stråle varme udgør IR teknologi ingen risiko for antændelse. Samtidig er opvarmning ved infrarødt lys også langt mere effektiv hvis det blæser. Strålerne blæser ikke væk, men rammer stadig huden eller tøjet og afgiver her energi i form af varme. Og så er det lang billigere og en del mere miljøvenligt at varme op ved hjælp af IR teknologi end ved gas.

Hvor i Danmark produceres der maskinel og apparatur som anvender IR teknologi?

Hvis du leder efter en kompetent leverandør af IR teknologi, kan du med fordel kontakte Netek. Den danske virksomhed Netek er top leverandør af tørrings systemer som benytter sig af gas katalytisk IR tørring til alle typer industri og produktions virksomheder, som arbejder med tørring og hærdning af forskellige materialer.

Hos Netek kan du være sikker på at få den rette rådgivning og vejledning i forhold til dine og din virksomheds behov for tørrings teknologi og IR teknologi . Du kan læse meget mere om Neteks produkter og ydelser på hjemmesiden http://netek.dk/